Werken in de zorg

De zorg is een term die je vaak in het nieuws voorbij hoort komen. Hiermee bedoelen we alle personen en bedrijven die zich bezighouden met de gezondheid en het welzijn van mensen.

Bijvoorbeeld een huisarts of een ziekenhuis, maar ook een verplegingshuis voor ouderen. Tevens de bedrijven die personeel en apparatuur aan zorginstellingen verkopen behoren tot de zorgbranche.

De reden dat we voornamelijk de term zorg in het nieuws horen de laatste tijd is vanwege het feit dat er een groot tekort is aan personeel. Hierdoor is de werkdruk voor mensen die in de zorg werken erg hoog en hier willen zij graag meer voor betaald worden.

Het nieuws is niet positief, maar als je overweegt om te gaan werken in de zorg dan is dit wel een teken dat er genoeg werkgelegenheid is.

Welke banen beschikbaar in zorgbranche

zorgWerken in de zorg is nog altijd een zeer breed begrip. Er zijn namelijk enorm veel verschillende banen in de zorgbranche. Overigens moet je wel begrijpen dat dit echt een bedrijfsbranche is en de zorginstellingen er zijn om winst te maken.

Je kunt daarom ook best een goed salaris in de zorg verdienen. Hoeveel precies is natuurlijk afhankelijk van het werk dat je precies gaat doen. Een chirurg in het ziekenhuis zal bijvoorbeeld meer verdienen dan een verpleegster. De huisarts heeft ook een hoger salaris dan de receptioniste die op de praktijk werkt. Wel zijn al deze mensen in de zorg werkzaam.

Een zorg opleiding volgen om werk te vinden

Met zoveel verschillende banen, zijn er ook veel verschillende opleidingen die je kunt volgen om in de zorg te gaan werken. Deze variëren van MBO opleidingen tot universitaire opleidingen tot arts die makkelijk acht jaar in beslag kunnen nemen.

Als je zorgzame eigenschappen hebt en graag in de zorg wilt werken kijk dan eerst wel studieniveau je aankan. Op basis daarvan kies je dan een mogelijk baan en studietraject uit.

Je kunt bijvoorbeeld een verpleegster worden die op de röntgenafdeling van het ziekenhuis werkt. Een andere optie is een verpleegster worden op de intensive care. Hiervoor heb je meer medische kennis nodig. Er zijn vele verschillende banen in de zorg die je kunt vervullen.

Bezoek ook eens Gezond op Zuid:

Gezondheidscentrum Zuidplein
Strevelsweg 700
3083 AS Rotterdam
010 290 8000

About the Author

No comments