Te snel klaar in bed? Een deuk in je ego als man

snel klaar komen in bed

Iedereen wil natuurlijk als man zo mannelijke mogelijk overkomen. Een beetje brede schouders, een stoere look en vol zelfvertrouwen. Allemaal heel erg belangrijk voor een man om ook in zichzelf te geloven.

Maar ook op seksueel vlak is het belangrijk dat de man voldoende actief is. De gemiddelde man wil het zijn bedpartner (of dat nu zijn vriendin is of een one night stand) gewoon verwennen. Het liefste zou hij willen dat ze hem verteld dat ze nog nooit zo’n fijne vrijpartij gehad heeft. Dat streelt zijn ego en voor een man is dat toch wel belangrijk.

Je kunt je dus misschien wel voorstellen dat snel klaarkomen als man in bed, heel erg slecht voor zijn ego kan zijn. De meeste mannen zullen hier liever niet over willen praten. Het is namelijk ‘niet mannelijk’ om snel klaar te komen. Mannen willen het zo lang mogelijk uithouden in de slaapkamer en het de vrouw zo goed mogelijk naar de zin maken.

Waar komt het door dat mannen snel klaarkomen?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een man snel klaarkomt in bed. Ten eerste kan het zijn doordat hij eigenlijk weinig seks heeft. Als je als man al een paar weken droog staat en ook jezelf niet een handje geholpen hebt, dan kun je natuurlijk erg opgewonden zijn. Als je dan seks hebt met een vrouw kun je de opwinding misschien niet meer bij je houden. En komt er dat vervelende moment dat je niet meer terug kunt.

Het kan er ook mee te maken hebben dat je in het verleden een paar keer vroegtijdig bent klaargekomen en dat je hier nu heel erg angstig voor bent. Doordat je zo bang bent dat het helemaal mis gaat, kan dit ervoor zorgen dat je juist snel klaarkomt. Een beetje de omgekeerde wereld, maar doordat je heel erg krampachtig gaat doen allemaal onder het motto ‘als er maar niets misgaat’ zal het er juist voor zorgen dat zaken misgaan.

Te snel klaarkomen is dus echt een groot probleem voor mannen, zeker als ze te trots zijn om het bespreekbaar te maken. De meeste vrouwen zullen je heus niet uit gaan lachen in de slaapkamer, maar als man kan het te snel klaarkomen toch een flinke deuk in je ego zijn.

About the Author

No comments