Stijgende vraag naar barn steen

Het verkopen van barnsteen lijkt de afgelopen tijd in populariteit te zijn gestegen. Het is een materiaal dat veel in sieraden gebruikt wordt. Het materiaal is ontstaand uit hars van dennenbomen, dan is versteend. In Nederland is het veel in huishoudens aanwezig.

Het wordt ook regelmatig in de Noordzee gevonden. Bijvoorbeeld mensen uit de visserij hebben het materiaal vaak in grote getalen in hun bezit. De vraag is de afgelopen jaren sterk gestegen, voornamelijk doordat ook opkomende economieën het materiaal graag inkopen om sieraden van te maken. Door de stijgende vraag gaat ook de prijs van het barnsteen materiaal omhoog, dat maakt het interessant om het materiaal te verkopen. Er zijn bedrijven die zich specialiseren in de inkoop van barnsteen. Vaak kunt u het materiaal meenemen om het te laten taxeren, maar met alle technologie die tegenwoordig beschikbaar is kan dit ook via het internet.

Hoe gaat het in zijn werking?

amber barnsteenAls u het materiaal meeneemt naar een winkel waar de barnstenen worden ingekocht, dan zal de specialist eerst kijken naar het materiaal. Ook wordt gekeken naar de omvang en het gewicht. De kwaliteit speelt ook een rol. Vervolgens kan er per barnsteen een prijs gemaakt worden en iemand kan vervolgens zelf bepalen of ze het waard vinden om het materiaal te verkopen.

Als u via het internet contact met iemand hebt, kan bijvoorbeeld aan de hand van foto’s en het gewicht een inschatting van de waarde gemaakt worden. Ook met behulp van de webcam is dit natuurlijk mogelijk. Bij een overeenkomst is het mogelijk om de stenen per post op te sturen en het geld kan naar uw rekening worden overgeboekt. Soms worden er ook bijeenkomsten georganiseerd in bepaalde gebieden waar mensen met hun verzameling langs kunnen komen voor een taxatie.

About the Author

No comments