Pijnklachten in de lage rug, een veel gehoorde klacht

De grote verscheidenheid van behandelingen en de reclame van behandelingen voor mensen met pijn in de onderrug kan verwarrend zijn. Er zijn veel mensen of producten die zeggen de oplossing te hebben. Sommige mensen bezoeken bijvoorbeeld de fysiotherapeut. Deze mensen kunnen u vaak door massage helpen de pijn te verlichten.

Vaak krijgt u ook oefeningen mee om thuis te oefenen. Zo wordt de rug sterker en heeft u de diensten mogelijk niet meer nodig. Bij pijn in de rug zijn veel mensen geneigd om te gaan liggen, bijvoorbeeld in bed of op de bank. Alhoewel dit even voor ontspanning kan zorgen, worden de klachten er meestal niet minder door. Beweging is vaak de oplossing voor het probleem, alhoewel u hier mogelijk helemaal geen zin in hebt.

Last van onderrug, veel gehoorde klacht

Veel mensen met rugklachten hebben last van de onderrug. Maar zeker zijn er ook mensen met klachten in de boven rug, de schouders en de nek. Dit zijn vervelende pijnen welke in sommige gevallen ook een andere achtergrond kunnen hebben, bijvoorbeeld stress. Deze mensen zoeken naar pijnbestrijding oplossingen. Het verminderen van stress is dan ook een belangrijk onderdeel bij pijnbestrijding van klachten in zowel de boven- als de onderrug.

ontspannen in stoel

Misschien dat deze stoel u helpt te ontspannen..?

Vraag advies bij uw fysiotherapeut

De fysiotherapeut kan u er mee over vertellen en als u de oefeningen volgt, is het vaak goed mogelijk om de pijn sterk te verlichten. Bij hevige pijnen zijn pijnstillers zoals paracetamol ook een oplossing. Natuurlijk zijn dit oplossingen van tijdelijke aard, want zodra de pijnstiller is uitgewerkt, zal de pijn vaak weer terugkomen als de oorzaak van de pijn niet is behandeld.

About the Author

No comments